Реализирани МОС испити за наставници

Ноември 21, 2016 во 09:06 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Сите наставници кои го исполнија условот за следење на курсеви на  Microsoft Educator Network мрежата во предвидениот рок, имаа можност да го полагаат МОС испитот за време на меѓународната конференција Мајкрософт Визија  на 16 и 17 ти Ноември.
Наставниците кои го положија МОС испитот се стекнаа со квалификација Microsoft Office Specialist, која се однесува на зголемување на знаењата, вештините и способностите на наставниците за продуктивно користење на програмите од Microsoft Office пакетот, а со тоа и максимизирање на продуктивноста и ефикасноста во работата и подготовка на учениците за вештините кои ќе им бидат потребни на идното работно место.
Во исто време наставник кој е сертифициран обучувач може да биде ангажиран од тренинг провајдери кои обезбедуваат обуки за  едукатори или образовни лидери за користење на технологија во наставата во државата и странство.

Advertisements

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: