Како да аплицирате и станете Мајкрософт Иновативен Експерт Едукатор?

Јули 14, 2016 во 00:53 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

2

Неверојатна можност за сите наставници како да станат дел од светската мрежа на иновативни наставници на Мајкрософт.

Во Microsoft, ние веруваме во моќта на учителот и раководителот на училиштето, и влијанието што може да го имаат кога се соединети и се почитувани според нивните достигнувања.

Microsoft Innovative Educator  (MIE) Expert programme е ексклузивна програма создадена да ги препознае наставниците како глобални визионери кои користат технологија за да го отворат патот на своите врсници во ефикасно користење на технологија за подобро учење и ученички резултати. Успешниот проект што придонесува образованието во Македонија да се развива во една висока технолошка и образовна сфера e всушност Мicrosoft Showcase Schools што спаѓа во рамките на заедничкиот стратешки проект на Владата на Република Македонија, Министерството за информатичко општество и администрација, Министерството за образование и наука во соработка со Microsoft Македонија и TDK компјутери и е познат како Microsoft Showcase Classroom.

MIE Експертите имаат тесна соработка со Microsoft со цел воведување на иновации во образованието. Тие се залагаат и ги споделуваат своите мисли за ефикасно користење на технологијата во образованието со врсниците и креаторите на политиката. Тие обезбедуваат увид за Microsoft за нови производи и средства за едукација, и вршат размена на најдобрите практики со нивната заедничка работа со цел промовирање на иновациите во наставата и учењето.

Прочитајте повеќе за Microsoft Innovative Educator  (MIE) Expert programme.

Номинациите за 2016-2017 сега се отворени!

Пред да го пополните и поднесете формуларот самостојна номинација, ќе треба да извршите две задачи:

Приклучете се на Microsoft Educator community и комплетирајте го вашиот профил. Ќе треба да доставите URL на вашиот јавен профил како дел од процесот на номинација. Можете да го најдете вашиот URL со одење во Уредување на Профилот и посетување на “основни информации”.

Креирај 2 минутен Office Mix, видео или Sway што ќе ги одговори следниве прашања на начин кој креативно го изразува она што Microsoft Innovative Educator Expert всушност го прави. За да споделите Office Mix/Видео/Sway во вашата номинација, ќе треба да објавите некаде, што ќе ви овозможи да создадете URL за да го споделите истото.

  • Зошто се сметате себе си зa Microsoft Innovative Educator Expert?
  • Опишете како сте ги вметнале технологиите на Microsoft на иновативни начини во својата училница. Вклучи факти кои ја покажат вашата иновација.
  • Доколку станете MIE Expert, што мислите какво влијание ќе има на вашата актуелна улога?

Откако ќе ги извршите овие две задачи, пополнете го формуларот за самостојна номинација. Овој формулар за самостојна аплицирање ќе биде отворен до 15-ти јули, 2016 година или пак можете да аплицирате ако го пратите вашиот URL линк на Office Mix, или Sway до Влора Адеми a-vademi@microsoft.com, најкасно до 29 Јули 2016.

Со нетрпение очекуваме да се приклучите на оваа неверојатна програма!

За повеќе информации Ве молиме контактирајте ја Влора Адеми, Менаџер за академските програми на Мајкрософт во Македонија на a-vademi@microsoft.com.  

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: