Покана за присуство на Вебинар

Ноември 19, 2015 во 13:10 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

MSFT_logo_rgb_C-Gray_D[1]

Тема: Дополнителни информации и чекори за пријавување учество на натпревари за наставници организирани од Мајкрософт Македонија

Мајкрософт Македонија ги информира сите наставници од основните и средните училишта во Македонија дека во сабота, на 21. 11. 2015 година, со почеток во 18:00 часот ќе се одржи вебинар во чии рамки ќе се презентираат две алатки (Sway и MIX) со кои наставниците може да се пријават на натпреварите за:

 1. Натпревар за Мајкрософт експерт наставник од Македонија (Microsoft Innovative Educator (MIE))
 2. Натпревар за најиновативни наставници од Македонија во рамки на регионалниот ЦИЕ MIXathon предизвик за 2015-2016 година

На вебинарот, освен презентациите на алатките и нивното користење ќе се презентира и начинот на поднесување на апликациите за учество на натпреварите.

Подолу е Агендата за вебинарот:

 1. Најава за натпреварите организирани од Мајкрософт Македонија. (10 мин.)
 2. Презентација на начин на креирање MIX (20 мин.)
 3. Презентација на начин на креирање Sway (20 мин.)
 4. Чекори за пријавување на:
  • натпреварот за Мајкрософт експерт наставник од Македонија
  • натпреварот за најиновативни наставници од Македонија во рамки на регионалниот ЦИЕ MIXathon предизвик за 2015-2016 годин

(вкупно 10 мин.)

 1. Прашања и одговори (20 мин.)

За приклучување на вебинарот кликнете на следниот линк

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: