Покана за “MICROSOFT YOUTHSPARK LIVE EVENT” – Oваа покана ВАЖИ само за СТУДЕНТИ!!!

Мај 12, 2014 во 14:05 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

logo event macedonia

centeredheader

Почитувани,

Microsoft во соработка со Центарот за Иновации во склоп на YouthSpark програмата Ве покануваат да бидете дел од најголемиот и најзначајниот дво-дневен настан “MICROSOFT YOUTHSPARK LIVE EVENT” кој ќе биде оддржан на 21 и 22 Мај 2014 година во Хотел ТЦЦ Гранд Плаза, Скопје (Веро 2 Тафталиџе).

Главната цел на настанот е да ја промовира MICROSOFT YOUTHSPARK програмата чија цел е да импомогне на младите луѓе во Македонија преку здобивање со ИКТ знаења и вештини да го реализираат својот целосен потенцијал, информирајќи ги за многубројните можности кои оваа програма ги отвора за вработување, градење кариера како и креирање на нов (startup) бизнис.

Ќе бидат презентирани решенија и алатки за професионален развој, но и алатки кои ќе го олеснат процесот на нов сопствен бизнис, ќе имате можност да бидете дел од дискусиите кои ќе се одвиваат во склоп на настанот. Ќе имате можност да им поставувате прашања на професионалци од областа на човечките ресурси и успешните основачи на бизниси.

Токму затоа оваа можност им се нуди на сите студенти и млади кои:

    • Имаат желба да научат кои се вештините и способностите потребни за да креираат успешна кариера во ИКТ секторот.
    • Сакаат да се вработат или самовработат преку започнување на сопствен бизнис.
    • Сакаат да дознаат за алатките и техниките за креирање на успешно CV како и добијат практично упатство за однесувањето на интервју за работа.
    • Имаат бизнис идеја и сакаат да развијат бизнис модел на идејата како и да стекнат знаења околу начините на намалување на ризикот при отпочнување на бизнис.

 

Регистрирајте се на:

http://www.eventbrite.com/e/microsoft-youthspark-live-event-tickets-11476585777

Краен рок за регистрација до 19.05.2014

 

Имате Прашања?

Контакт лице: Адријана Селмани

Е-маил адреса: b-adrijs@micrsoft.com.

 

Дополнителни ресурси:

http://www.microsoft.com/about/corporatecitizenship/en-us/youthspark/youthsparkhub/default.aspx

 

  Во прилог на оваа покана Ви ја доставуваме и Aгендата за овој настан. 

hashtag

 

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: