ПОКАНА за Регионалната Конференција “Вистински импакт за подобро образование “, 4ти Декември 2013. Скопје

Ноември 14, 2013 во 13:19 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

logo 1

 

mon1

microsoft

 

 

Почитувани,

По повод на Регионалната Конференција на Мајкрософт во Образование и Јавниот сектор на Мајкрософт ЦИЕ, во соработка со Министерството за образование и наука на Р. Македонија Ве покануваме да ја посетите изложбата на најиновативните проекти од страна на наставниците со примена на ИКТ во наставата.  На овој настан ќе имате извонредна можност да видите како се користи технологијата за подобрување на образованието и учењето, создавање нови можности и севкупно подобрување на животниот стандард на Вас и Вашите сограѓани.

Ве молиме, придружете ни се на овој настан каде што ќе покажеме решенија и добри практики кои го вметнуваат процесот на учење како дел од животот, во и надвор од училницата, притоа овозможувајќи им на врвните едукатори да покажат како технологијата може да го модернизира процесот на учењето и да ги подобри резултатите од него. Изложбата на најиновативните проекти од страна на наставниците ќе биде оддржана во Секција 1, отворена за посета за јавноста од 13:30 – 16:15 часот на 04 Декември 2013 година. Ќе бидат поставени штандови со проекти на сите наставници и професори од основни и средни училишта во Република Македонија каде што ќе ги презентираат проектите со кои конкурираат на национален а потоа на светски натпревар во склоп на Глобалната Програма Партнери во Учењето на Мајкрософт.

На крај на настанот ќе бидат објавени трите победнички проекти каде што победникот на првото место ќе ја претстави Македонија на Светскиот натпревар во Барселона, Шпанија.

За повеќе информации и прашања околу регистрацијата Ве молиме контактирајте ја Адријана Селмани на b-adrijs@microsoft.com.

Регистрирајте се

http://www.eventbrite.com/e/9319415623

Кога?

4ти Декември 2013

Каде?

Хотел Александар Палас

http://www.aleksandarpalace.com.mk/

http://www.aleksandarpalace.com.mk/location.html

Дополнителни ресурси

http://www.microsoft.com/education/

Со почит,

Vlora Ademi

Academic Program Manager | Microsoft Macedonia and Kosovo
Microsoft dooel Skopje

Blvd. Partizanski odredi 62, 1000 Skopje,   R. Macedonia

http://www.pil-network.com/

https://pilmacedonia.wordpress.com/

 

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: