Станете Мајкрософт Ментор Училиште

Јули 21, 2013 во 04:16 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Аплицирајте за да станете Мајкрософт Ментор Училиште

Апликациите се примаат секоја година отпочнувајќи од Април до Септември, доколку конечните избори ќе се направат во Ноември. Аплицирајте сега на http://www.pil-network.com/schools/mentor

Модел на иновација

Ментор Училиштата се познати лидери кои постигнале да направат измени во нивниот внатрешен едукативен систем. Секоја година, мал број на Иновативни Училишта можат да аплицираат за да и се приклучат на оваа елитна група на водечки училишта од цел свет како дел на Програмата Мајкрософт Ментор Училиште.

За да се смета за Ментор статус, училиштата треба да покажат посветеност за иновации и можност за да ги надминат потешкотиите во подготовка на учениците за да бидат ученици на 21-от век. Покрај тоа, тие треба да имаат развиени програми кои можат да служат како модел за другите училишта.

Учеството се прави само со аплицирање. Училиштата се селектирани врз основ на разелутатите на севкупниот успех, лидерство на заедницата и успешниот училишен менаџмент.

Придобивките на Ментор Училиште

Освен придобивките Иновативните Училишта добиваат, исто така и Ментор Училиштата ги имаат следниве опции:

  • Покана да учествуваат на Глобалниот форум на Партнери во Учењето

Вие и уште една личност ќе добиете патување со сите платени трошоци за учество во работилницата за раководството и соработка со водечки училишта од целиот свет.

  • Познат како глобален лидер во образованието

Од експерти, соработници и Microsoft.

  • Учество во тимовите за обуки и  менторство

Предводени од образовните експерти, овие тимови работат заедно за да ги подобрат своите вештини како лидери и споделуваат искуства.

  • Добиваат покани за учество во работилниците за раководството во BETT настаните во Лондон

Личен пристап во работилниците за раководство раководени од образовните експерти.

За подетални информации кликнете тука: http://www.pil-network.com/schools/mentor

Advertisements

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: