Најава за натпревар – проект за правата од интелектуалната сопственост

Април 30, 2013 во 12:16 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Почитувани Наставници,

 

Уште еднаш би сакала да Ви се заблагодарам за вашето учество на 6-та Годишна конференција за правата од интелектуална сопственост: Спроведување и образование, на 25 Април (четврток) во организација на Американската Стопанска Комора.

Како што беше најавено на самиот настан, за сите оние наставници (не зависно дали присуствуваа на настанот) кои се заинтересирани да аплицираат со проект на тема интелектуална сопственост и нивната креативна интеграција во стандардните школски предмети со примена на технологијата и ИКТ алатките ќе треба вашиот проект да биде доставен онлајн  на http://www.pil-network.com/ како наставен проект под Resources/Learning Activity. Проектот (Learning Activity) може да биде испратен откога ќе се пријавите со вашиот профил на светската мрежа на ПИЛ (http://www.pil-network.com/). Крајниот рок за доставување на проектот е 30 Мај, додека најдобрите ќе бидат презентирани и првите три наградени на посебен настан кој ќе се организира во текот на месец Јуни во организација на AmCham. За да пристапите до готови содржини на тема од интелектуалната сопственост и на мојата презентација во склоп на конференцијата кликнете на овој линк https://skydrive.live.com/?cid=7BF3F3D1817234B2#cid=7BF3F3D1817234B2&id=7BF3F3D1817234B2%211533 (македонските верзии ќе бидат ставени во текот на ова недела).  Откога ќе го доставите вашиот проект онлајн, ве молам известете ме преку емаил и претете ми го линкот на вашиот проект.

 За сите, оние кои се заинтересирани да конкурираат за програмата Microsoft Educator Expert и да учествуваат на Светскиот Форум на Мајкрософт со проект на ова тема или пак друга тема, крајниот рок за доставување на проект е продолжен до 30 Септември 2013г. За подетaлни информации на  http://www.pil-network.com/expert.  

Искористете ја оваа прилика и ретка можност за да станете и Вие дел на светската мрежа на Мајкрософт Иновативни Наставници.

 За било какво прашање слободно контактирајте ме.

 

Поздрав и успешна работа.

 

М-р Влора Адеми

тел: +389 2 3067 989 | +389 72 236 967, е-пошта: a-vademi@microsoft.com https://pilmacedonia.wordpress.com/

 

 

Advertisements

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: