Станете наставник експерт (Expert Educator)

Април 23, 2013 во 18:58 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

1new mk

Почитувани наставници, 

mak3

Ние во Microsoft веруваме дека технологијата сама по себе не може да ги изгради вештините на 21 век кај учениците. Технологијата е  акцелатор, но сама по себе не овозможува промени. Ние веруваме во силата на наставниците, како и во влијанието кое наставниците може да го имаат кога се здружуваат заедно и се признаени за своите достигнувања.

Microsoft со задоволство јa најавува новата програма Наставник експерт како компонента на програмата Иновативен наставник на Microsoft!

Наставник експерт е едногодишна ексклузивна програма создадена за да ги истакне иновативните наставници на глобално ниво, кои ја користат технологијата за да го променат процесот на учење. Наставниците експерти ќе имаат пристап до новите технологии, можност за  професионален развој плус ќе освојат патување и присуство на Глобалниот форум на програмата Партнери во учењето.

Ние сме во потрага по мотивирани наставници, страсни за нивната кариера, кои ги инспирираат учениците да размислуваат отворено и да имаат вистински соработувачки дух. Информирани и со претприемачки дух, овие наставници се во улога на агенти за промени, и работат за да ги достигнат највисоките достигнувања  во процесот на образованието со користење на напредни технологии и социјални медиуми.

Експертите имаат можност да:

  • Ја споделат својата страст за Microsoft со колегите и креаторите на политики, користејќи социјални медиуми, блогови и видеа
  • Обезбедат инпут на содржини за професионален развој на наставниците
  • Помогнат за развој на стратегии кои ќе им користат на другите наставници
  • Го претставуваат Microsoft преку демонстрирање на продуктите и со присуство на настани
  • Предаваат и ги обучат другите наставници за образовните технологии и користењето на сервисите и продуктите на Microsoft.

 

              Аплицирајте на www.pil-network.com/expert. За пример, погледнете ги тука проектите на победниците од Глобалниот Форум little2012 кој се одржа во Прага за да добиете претстава што се вреднувало и како да бидете подобри оваа година!

 

Контакт: М-р Влора Адеми

тел: +389 2 3067 989 | +389 72 236 967, е-пошта: a-vademi@microsoft.com https://pilmacedonia.wordpress.com/

4

Advertisements

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: