Вклучете се во програмата Microsoft Partners in Learning

Април 17, 2013 во 09:56 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

blog

 

 

 

 

 

Вклучете се во програмата Microsoft Partners in Learning

Microsoft’s Innovative Educator Program им овозможува на наставниците ефективно да ја користат технологијата во своите училници со цел да развијат вештини на 21 век.

Овие вештини се развиваат преку:
• Професионален развој на наставниците: Проверен и сеопфатен професионален развој кој обезбедува докажани пристапи и практики кои водат кон подобрување на учењето кај учениците.

• Глобална Заедница: Можноста за наставниците да се поврзете и да соработуваат со други иновативни наставници  и образовани експерти од целиот свет.
• Кариерен развој на наставниците: Можност да ги презентираат своите добри училишни практики пред наставници од целиот свет и нивната иновативност ќе биде признаена.

Иновативните наставници кои соработуваат со Microsoft ќе имаат можност своите училишни иновативни практики да ги споделат со колегите од целиот свет на Глобалниот Форум за Иновативни наставници 2013 година, со тоа ќе станат креатори на глобалната политика за ефективна употреба на технологијата во образованието.

Македонија имаше можност со свои претставници да учествува на Глобалните форуми 2011 и 2012 година, а прикажаните проекти двете години беа наградени од страна на комисијата и учесниците.

Научете како можете да ја користите и да станете дел од Глобалната мрежа за наставници на Microsoft Partners in Learning.

Локалната канцеларија на Microsoft Partners in Learning ќе организира три сесии за следење на презентација.

Првата сесија ќе се организира на 18, април 2013 годиан со почеток во 17:00 ч

Презентер на Webinarot ќе биде Academic Program Manager Microsoft Macedonia, М-р. Влора Адеми

За почеток и следење на презентацијата Ве молам кликнете тука.

Доколку наидете на проблеми  за најавување преку Microsoft Office Live Meeting, на Блогот на Партнери во учењето  со сликовити прикази  ќе добиете насоки како да се највите или во SkyDrive има прирачници кои ќе ви помогнат како да го користите Live Meeting.

Microsoft Partners in Learning Ви посакува пријатни момент следејќи го Webinar – от.

Advertisements

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: