Покана за учество на ИКТ Трибина во Град Скопје

Април 15, 2013 во 18:29 ч. | Posted in Uncategorized | 1 Коментар

Почитувани,

Појавата на Интернет, направи информацијата да се движи многу брзо како никогаш досега. Брзото движење на информација предизвикува за краток временски период големи промени во сите области од општеството и науката.

ИКТ заедно со образованието е клучниот фактор во градењето на новото современо дигитално образование кое што всушност претставува зачеток на новото дигитално општество. Затоа се јавува потребата за многу брзо делување на секој поединец, институција во правилно градењето на новото дигитално општество.

Ве покануваме да присуствувате на трибината за ученици и професори од средното образование на ниво на Град Скопје од областа на ИКТ.

На тема:
Влијанието на ИКТ во создавање на современо образование – дигитално образование

Датум: 16.04.2013-Вторник
Време: 11:00-14:00 часот
Место: Град Скопје, Собраниска сала

На трибината ќе земат учество претставници со нивни презентации од:

• Факултетот за информатички науки и компјутерско инжинерство-Финки
• Микрософт
• Сивус
• Емкице
• Национална агенција за европски образовани програми и мобилност

Однапред ја изразуваме нашата благодарност.

ИЛУМИНЕ
Претседател
Борис Попов
Професор по Информатика, СУГС Гимназија „Орце Николов“-Скопје
Соработник во Биро за образование на РМ
(MCSA-Microsoft Certified System Administrator)

Advertisements

1 Коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Благодарам на поканата.Поздрав и ке присуствувам задолжително.

    ________________________________


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: