Микрософт Филмски Фестивал- Настан на кој Мора да присуствувате

Април 16, 2012 во 21:22 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

  

 Почитувани,

Со особена чест и задоволство Ве информираме дека на 23 Април од 12:00 до 14:00 часот, во организација на Microsoft Македoнија и Министерство за Образование и Наука ќе се одржи настанот ”Микрософт Филмски Фестивал„ Овој настан претсавува големо финале и заокружување на циклус обуки кои програмата Партнери во Учењето на Микрософт ги организираше изминативе неколку месеци, а чии главен фокус беше користење на различен тип образовни алатки и апликации од палетата на Микрософт.

 „Микрософт Филмскиот Фестивал“ ќе ги идентификува и наградува најдобрите наставници кои учествуваа во овие обуки, ќе ги презентира најдобрите образовни филмови од вкупно 450 видеа кои ги изработија повеќе од 400 наставници во текот на изминативе три месеци.

Ќе ни биде особена чест и задоволство, доколку и Вие со Вашето присуство дадете придонес во препознавањето на работата на овие наставници како добра практика и овозможите овој филмски фестивал да биде што е можно по гламурозен.

Вe очекуваме.

Со почит,

Тимот на Microsoft Македонија и МОН.

Датум-време Понеделник, 23 Април 2012, 12:00-14:00
Место Кино Милениум, Скопје
Регистрација Ве молиме да го потврдите своето присуство на тел.02/ 3067 960 или на мејл адресата:                          

v-bogeo@microsoft.com контакт лице Бојана Георгиевска тел.072 /581 050.

 

Време

 

Сесија
11:50 Регистрација

 

12:00 Поздравен говор и отворање

Илијанчо Гаговски, Директор на Микрософт Македонија

Панче Кралев, Министер за Образование и Наука

 

12:10 “TED Talk” – Образованието и технологијата

Љубивца Ружинска, Наставник по Англиски јазик, О.У Блаже Конески, Скопје

Сатки Исмаили, Наставник по Математика, О.У Кирил и Методиј, Тетово

Дарко Талески и Драгица Здравеска (победници на Европскиот Натпревар на Микрософт), О.У Кирил и Методиј , с.Канатларци, Прилеп

 

12:40 Доделување на награди за најдобро образовно видео во 6 категории
13:30 Завршен Збор

Влора Адеми, Менаџер на Академската Програма на Микрософт

Advertisements

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: