Важно соопштение во врска со вториот државен конкурс Микрософт форум на иновативни наставници

Декември 24, 2010 во 15:23 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Почитувани наставници,

Дозволете да ви посочиме неколку измени и надополнувања во врска со Вториот државен конкурс Микрософт форум на иновативни наставници на кои би требало да обрнете внимание.

– Крајниот рок за поднесување на пријавите за овој натпревар е продолжен и сега тој е 31 декември 2010 година;

– Како партнер во организацијата на натпреварот се вклучи и Министерството за образование и наука на Република Македонија

– И да нагласиме уште еднаш, во натпреварот учество можат да земат сите наставници и професори од сите основни и средни училишта во Македонија.

За повеќе информации во врска со конкурсот и за пристап до сите потребни документи ве молиме посетете ја оваа страна http://pilmacedonia.spaces.live.com подолу на Skydrive ( или http://cid-7bf3f3d1817234b2.office.live.com/browse.aspx/2nd%20Microsoft%20Innovative%20Educators%20Forum?uc=1) тука е датотеката 2nd Microsoft Innovative Educators Forum. Во оваа датотека исто така ќе ги најдете проектите на добитниците од последниот европски конкурс, одржан во Берлин 2010. Овие примери ќе ви служат како упатства кога ќе го пополнувате шаблонот за вашиот проект.

Со желба за успешна соработка,

Влора Адеми                                                 Петар Николоски

Раководител на академската програма    Координатор за ИКТ во образование

Microsoft Partners in Learning                            USAID Primary Education Project

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: