Партнери во учењето број 3

Декември 30, 2009 во 13:39 ч. | Posted in Partneri vo ucenjeto eBilten | Напишете коментар

Партнери во учењето е електронски месечен билтен кој е наменет за наставниците и професорите во училиштата во Македонија, Албанија и Косово. Преку него тие ќе можат да се запознаат со најновите алатки од Мicrosоft, да прочитаат нешто повеќе за постојните, да се поврзат меѓу себе и да разменуваат знаења и искуство.

Во најновиот број на е-билтенот „Партнери во учењето“ читајте:

Среќни празници

Во оваа пригода дозволете ни да Ви ја честитаме новата 2010 година и претстојните Божиќни празници. Да Ви посакаме добро здравје, успешна работа и во 2010 повторно да ги обединиме силите и да ја направиме програмата „Партнери во учењето“ поуспешна и поделотворна. За наше добро и за доброто на оние кои останува светот – младите.  Повеќе…


Издвојуваме… настан

Прогласени најдобрите на Првиот Microsoft Innovation Educators Forum

На 10-ти декември во организација на програмата на Microsoft „Партнери во учењето“ и Проектот за основно образование на USAID, во просториите на хотелот „Александар Палас“ во Скопје, се одржа презентацијата на трудовите и наградувањето на најдобрите проекти кои земаа учество на Првиот Microsoft Innovation Educators Forum во Македонија.. Повеќе…


Настани и вести

Обука на наставници во Албанија за Microsoft Web Expression

Во склоп на активностите на програмата „Партнери во учењето“, во Албанија, 335 наставници од средните училишта беа запознаени со техниките и начинот на работа на MS Web Expression и како со помош на овој пакет ќе можат да развиваат и дизајнираат убави и мултимедијално богати веб содржини. Повеќе…

Биди дoбар дигитален граѓанин

Учениците секојдневно користат разни софтвери, слушаат музика, гладаат филмови и се во контакт со други дигитални содржини. Но, дали тие се запознаени со етичките правила за користење на овие дигитални документи? Дали им е јасно зошто воопшто овие работи се важни? Повеќе…

Рецензија

Live@edu курс (дел 1)

Во овој број на е-билтенот „Партнери во учењето“ ќе Ве запознаеме со првиот дел од курсот за Live@edu, кој ќе биде подеднакво корисен и за учениците и за наставниците. Курсот е илустриран и во форма на PowerPoint презентации кои ќе може да ги преземете и да ги погледнете секој пат кога ќе ви затреба нешто Повеќе…

Редакција: Влора Адеми, Гоце Постоловски, Аделина Исеини

Advertisements

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: