Биди дoбар дигитален граѓанин

Декември 7, 2009 во 13:29 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Учениците секојдневно користат разни софтвери, слушаат музика, гладаат филмови и се во контакт со други дигитални содржини. Но, дали тие се запознаени со етичките правила за користење на овие дигитални документи? Дали им е јасно зошто воопшто овие работи се важни?

Програмата Digital Citizenship and Creative Content претставува бесплатен сет од инструкции чија цел е кај студентите да креираат свесност за правата поврзани со дигиталните содржини и тоа преку образованието. Токму на овој начин учениците ќе го сфатат вистинското значење и ќе создадат личен респект спрема креативните права, што ќе им помогне подоцна да прераснат во добри дигитални граѓани.

Повеќе информации ТУКА

Advertisements

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: