Live@edu курс (дел 1)

Декември 3, 2009 во 07:59 ч. | Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Следи упатството наменето за наставници или за оние кои подоцна ќе предаваат за Live@edu пред друга група која ќе ја нарекуваме корисници или ученици. Тука се основните правила за тоа како најдобро и најточно да се изведе наставата, потоа како треба да се однесува предавачот и како ќе го врши оценувањето. (тука презентацијата Live@edu Leader Guide 1.1_MAK)

Веќе со помош на следната презентација учесниците ќе се запознаат со Office Live Workspace. Преку неколку слајдови илустративно ќе се запознаат со процесот на креирање на свој workspace, потоа менаџирање и споделување на истиот (ПРЕЗЕМИ ПРЕЗЕНТАЦИЈА)

Следи упатството наменето за наставници или за оние кои подоцна ќе предаваат за Live@edu пред друга група која ќе ја нарекуваме корисници или ученици. Тука се основните правила за тоа како најдобро и најточно да се изведе наставата, потоа како треба да се однесува предавачот и како ќе го врши оценувањето. (ПРЕЗЕМИ ПРЕЗЕНТАЦИЈА)

Веќе со помош на следната презентација учесниците ќе се запознаат со Office Live Workspace. Преку неколку слајдови илустративно ќе се запознаат со процесот на креирање на свој workspace, потоа менаџирање и споделување на истиот (ПРЕЗЕМИ ПРЕЗЕНТАЦИЈА)

Комуникацијата преку емаил пораки веќе избива на прво место меѓу начините за комуникација. Токму затоа секој треба да го знае тоа, а доколку сеуште не е запознаен со Outlook Live, следната презентација е одличен начин за учење и запознавање со овој едноставен но моќен сервис. (тука презентацијата (ПРЕЗЕМИ ПРЕЗЕНТАЦИЈА)

За крај на првиот дел од курсот предвидовме и две вежби.

Првата е наменета за наставниците, а благодарение на неа тие ќе научат како да креираат разни групи на ученици и да им поставуваат разни проекти (ПРЕЗЕМИ ПРЕЗЕНТАЦИЈА)

Втората пак вежба се однесува на учениците а со неа тие ќе научат како со користење на неколку Live@edu сервиси ќе можат да извршат одредена задача. (ПРЕЗЕМИ ПРЕЗЕНТАЦИЈА)

  

ПРОДОЛЖУВА…

Напиши коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: